dissabte, 28 de novembre del 2015

L'Olivia



Us presento l'Olivia! És la porqueta més simpàtica, trapella i entranyable del món! Va néixer l’any 2000, de la mà d'Ian Falconer i des de llavors la seva fama i les seves aventures no han parat de créixer. Només cal que cliqueu l'enllaç que hi ha sota la foto, per veure el món que s'ha creat al voltant d'aquest personatge literari, que ja té tot tipus de merxandatge i, fins i tot, una sèrie de dibuixos animats.

El primer llibre que es va editar sobre aquest personatge es titula "Olivia". El seu argument és molt senzill, ja que ens convida a passar una estona amb la protagonista i la seva família explicant-nos situacions familiars, com ara l’hora d’anar a dormir o un dia de platja. Però, tot i la seva aparent simplicitat, de seguida ens adonem que aquest personatge té alguna cosa que el fa especial. I és que qualsevol activitat quotidiana pot ser d’allò més original i divertida si la interpretem des del punt de vista de l’Olivia. Als petits de la casa, que ja estan aprenent les rutines diàries, els encantarà.

El més característic d'aquest conte són les il•lustracions, que estan fetes amb senzilles línies negres sobre un fons blanc. Les formes dels personatges, l'espai que ocupen dins la pàgina i la paleta de colors són els elements que identifiquen aquesta sèrie de llibres. Veureu que al primer, l'autor només fa servir tres colors: el blanc, el negre i el vermell, la qual cosa dóna al personatge i a la història una personalitat i estètica molt reconeixibles.

A diferència de la primera entrega, els altres contes de la col•lecció tenen una paleta una mica més àmplia i un argument més desenvolupat: la protagonista va al circ, viu el Nadal, viatja a Venècia i, fins i tot, viu una petita aventura terrorífica, per això estan destinats a nens i nenes una mica més grans, d'uns 6 o 7 anys.

D'entre tots (deixant de banda el primer, que ja és tot un clàssic), el meu preferit és el darrer que s'ha editat: "Olivia i les princeses".  El motiu és el tractament que l'autor fa d'aquesta època tan característica de la infantesa (i tant habitual aquests darrers temps degut al fenòmen Fozen), en què moltes nenes volen ser princeses i els encanta el color rosa. Un cop més, l'Olivia ens sorprèn amb la seva fantàstica personalitat.

En definitiva, l'Olivia és un personatge amb una gran personalitat, caràcter i iniciativa, que et roba el cor des del primer moment! Que la coneixíeu?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...