dijous, 9 de juliol del 2015

El pastís es tan amunt...


Fa temps que us vull ensenyar un conte que estic segura que us encantarà. Es diu “El pastís és tan amunt...!”, i es de l’autora alemanya Susanne Straßer. L’edita Joventut, en un format allargat molt atractiu, de cartró plastificat, ideal per a mans petitones.

Com podeu veure a la coberta del llibre, un ós es mira amb delit el pastís que hi ha en una finestra, al capdamunt d’un edifici. Com que el pastís es tan amunt, decideix demanar ajuda a altres animals com el porc, el gos, la gallina o la granota per formar una torre que els permeti arribar-hi i poder menjar-se’l. Segur que la trama us recorda un altre conte conegudíssim, oi? Sí! Parlo del clàssic “De què fa gust la lluna”. Però en aquesta ocasió, els animals no aconseguiran sortir-se amb la seva tan fàcilment i serà el propietari del pastís qui acabi donant-los una bonica lliçó a tots plegats.

Les il·lustracions i la paleta de color són tan dolces com el pastís de la història i el text té tot allò necessari per agradar als més petits: onomatopeies, repetició, un estil directe, concís i clar i un toc d’humor.
Una mostra dels fantàstics llibres per a prelectors que podem trobar actualment al mercat. 

Us el recomano per explicar en veu alta a partir dels 2-3 anys i passar una estona ben divertida!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...