diumenge, 31 de maig del 2015

Al llibre

El llibre que us ensenyo avui també és una proposta per als més petits. Tenia la intenció de recomanar-vos-en un de coneixements, però aquest és tan bonic que no me n'he pogut estar! Es tracta de l'obra "Al llibre", editada per Corimbo i creada per Fani Marceau i Joelle Jolivet. 

És un imatgiari ideal per l'aprenentatge espacial, on diferents elements ens expliquen on es troben. Per exemple, veiem una il·lustració d'un ocell al niu acompanyada del text: "Sóc al niu, diu l'ocell". O una altra d'un nen prenent un bany seguida de la frase: "Estic a la banyera, diu el nen". I així successivament. La papallona dins el caçapapallones, el tren dins un túnel i el guant dins la mà, entre molts altres, fins arribar a la imatge final en la qual el lector se sentirà protagonista. 

L'estructura del llibre és senzilla, conté l'element de repetició que tan agrada als petits i afavoreix la interacció entre l'adult i el nen, ja que quan el primer llegeix la frase, el segon assenyala l'objecte. Però el que dóna un "plus" a aquesta obra són les atractives imatges creades per la il·lustradora francesa Joelle Jolivet, a qui de ben segur coneixereu per les seves famoses obres "Zoo lògic", "Coloreart" o "Casi todo". 

Utilitzant la tècnica del linogravat i una paleta de colors intensos, aconsegueix il·lustracions senzilles i clares però molt potents, que capten l'atenció del lector. Són petites obres d'art que, gràcies a l'encertat text de Fani Marceau, fan que aquest llibre sigui rodó. 

Recomanat per a infants menors de 3 anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...